2010. december 19., vasárnap

Miért éppen Afrika?!

Tehetné fel a kérdést sok-sok blog olvasó. Ki azaz őrült, aki a mai világban nem egy jóléti társadalomba kívánkozik, hanem helyette a harmadik világba, fekete Afrikába. Aki egyszer megérzi a pénz szagát, talán sohasem felejti, éppen ezért Erika igyekezett, nehogy véletlen megcsapja az orrát az illat, és belebolonduljon az élete végéig tartó robotolásba, a jómód hajhászásába... Az ilyen élet, talán nem is teljes élet.
Még ki sem tette a lábát a főiskoláról, máris megfájdult a gyomra a magyar egészségügytől. Nem kívánt egy percet sem haszontalan papírmunkával, dokumentációval eltölteni. Akkor mi a megoldás? Rossz pályát választott? Ugyan, dehogy. Éppen itt jön a képbe Afrika. Hol máshol lehetne olyan hatékony (mégha nem is látványos) munkát végezni, mint egy teljesen elmaradott helyen?


http://www.themoviedb.org

És mi volt az egyik motiváló tényező? A Hotel Rwanda, ami mélyen megérintette, és arra ösztönzte, hogy ne legyen olyan európai, akiről a filmben beszélnek, ne csak szörnyülködjön a híreken, majd utána folytassa az ebédjét, mondván, hogy úgysem tehet semmit. Azért készül Afrikába, hogy változtasson a gondolkodásukon, hogy valami színt vigyen az életükbe azoknak, akiknek olyan kilátástalan minden egyes napjuk... Azért, hogy Afrika megtanulja a dalt!

-1 +2

A csapatnak sajnos el kellett búcsúznia Marcsitól, aki családi okok miatt visszamondta az utat. Erikának nagyon fájt a szíve miatta, de elfogadta, megértette. Új tagot kellett keresni helyette. Alig, hogy Andris személyében az angolos pozíció betöltődött, máris hiány lépett fel. De sikerült! Szandrát köszönthették a csapatban. Erika úgy tapasztalta, hogy igen energikus, kreatív emberek kerültek össze, bár ez talán alapkövetelmény, ha valaki Afrikába készül...